Att jobba med markarbeten i Linköping

Hej på er alla goa och glada

Här kommer en hälsning från Linköping, då jag snart slutar min arbetsdag. Jag jobbar med en firma som erbjuder markarbeten och det är verkligen ett roligt jobb som jag trivs så bra med. Det är dels för att jag får vara mycket utomhus, dels för att det är väldigt omväxlande och dels för att det ofta blir så synligt det arbete man gör.

Vi jobbar ju utomhus hela året om, men sen sitter man ju ibland i en maskin som man kan ha go värme i på vintrarna. Jag trivs ändå med att vara ute i alla väder och har alltid gjort. Omväxlande är det ju i och med att vi gör så många olika slags uppdrag, men allt från att gräva upp en tomt, gräva för fibrer eller gräva ur för en pool. Någon kanske ska göra om i sin trädgård eller anlägga en ny, någon ska bygga ett nytt hus och behöver jämna ut eller gräva ur för en husgrund och någon annan ska anlägga en park eller lekplats. Olika platser, miljöer och människor är vad man möter när man jobbar med markarbeten.

Jag tycker om att se resultat av det jag gör och det gör man ju verkligen när man gräver, eller gräver igen för den delen. Vi sätter ju även plattor och det blir också så synligt vad man gör. En direkt bekräftelse på sitt jobb liksom. Jag hade lite svårt att bestämma mig vad jag ville jobba med när jag var yngre, men tack vare en kompis som fick nytt jobb inom markarbeten och började prata om det så blev jag intresserad och valde att utbilda mig för att kunna köra och hantera maskinerna som ju krävs. Det är så skönt när man väl hittar rätt!

Även om jag trivs bra med jobbet så är det ganska skönt att komma hem också efter en dag på jobbet. Må nu så gott så hörs vi!